INFOTHEEK NAMIBIE - Rondreis op maat

Rondreis door NAMIBIE

Namibië ligt in het Afrikaanse continent links boven Zuid-Afrika. De westkust van Namibië ligt aan de Atlantische Oceaan en het heeft als buurlanden Angola (noord), Botswana (oost) en Zuid-Afrika (zuid). In het noordoosten van Namibië loopt er een smalle lange strook land richting een vierlanden punt, waar Namibië, Zimbabwe, Zambia en Botswana aan elkaar grenzen.

Namibië is een ‘ land van contrasten’. De verlatenheid van de Skeleton Coast tegenover de rode duinen van Sossuvlei, landelijke dorpjes tegenover de drukte van een Afrikaanse stad. Haar koloniale verleden, verstrengeld met de Inheemse Afrikaanse cultuur heeft een fascinerend en onuitwisbare stempel op het landschap gedrukt.

Door deze schijnbare contrasten is Namibië een land van schoonheid waar alle factoren samenwerken tot een harmonieus geheel. Namibië biedt een unieke Afrikaanse ervaring en sommige beschrijven haar als het ‘ruige zusje’ van Zuid-Afrika. Een reis naar Zuidelijk Afrika zou niet compleet zijn zonder te genieten van de unieke attracties die Namibië te bieden heeft.