Vervoer & Verblijf

Vliegen
Reizen per huurauto
Reizen per mini-busje met chauffeur
Verschillende type accommodaties
"Eenvoudig & Goed" overnachten in standaard-hotels (ca. 3 sterren)
"Authentiek & Sfeervol" overnachten: B&B, Guesthouses, Home- en Farm-stays
"Comfortabel & Luxe" overnachten in accommodaties met "cuisine" & andere faciliteiten
Overnachten in een wildpark of Nationaal Park
Andere overnachtingsmogelijkheden

Vliegen

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen met wie u naar Zuid-Afrika kunt reizen. KLM is de enige met een rechtstreekse verbinding naar zowel Johannesburg als Kaapstad. U kunt deze bestemmingen ook combineren, bv. vliegen naar Johannesburg en terugreizen vanuit Kaapstad. Een andere veel gekozen maatschappij is South African Airways via Frankfurt, Munchen of London. Maar ook bijvoorbeeld Lufthansa, British Airways en Emirates hebben prima verbindingen & tarieven.

In samenwerking met Vliegtickets.nl kunnen wij u een voorstel doen voor uw vliegtickets naar Zuid-Afrika. Maar u kunt ook zelf uw tickets via internet boeken, want zelf kijken & vergelijken kan u soms heel veel geld besparen. Wij nemen uw reisdata dan als uitgangspunt voor uw rondreis door Zuid-Afrika.

Binnenlandse vluchten kunt u ofwel met aantrekkelijke "add-on" tarieven boeken samen met uw internationale vlucht, danwel los via Rondreisopmaat.nl. Deze boekt u altijd definitief en kunnen niet meer kostenloos gewijzigd worden.

Reizen per huurauto

Voor rondreizen door Zuid-Afrika is een (huur)auto als vervoermiddel bij uitstek geschikt. Op deze manier heeft u alle vrijheid en de infrastructuur in Zuid-Afrika is uitstekend.

Rondreisopmaat.nl kan u alle type huurauto's bieden, van standaard tot zeer ruim, 3- of 5 deurs al dan niet met extra veel bagage-ruimte. U kunt ook kiezen voor een 4-wheel-drive (4x4), waarbij u ook "off the road" Zuid-Afrika kunt exploreren.

De indicatieve prijs voor een standaard-huurauto (type Toyota Corolla) is ca. ZAR .... per dag inclusief verzekeringen (= ca. .... euro). Indien u ons om een vrijblijvende offerte vraagt, zullen wij u een concreet voorstel doen o.b.v. het door u gewenste type auto en de reisperiode die u kiest.

Reizen per mini-busje met chauffeur

Vooral als u in alle rust van Zuid-Afrika en het landschap om u heen wilt genieten, of met een groter aantal reizigers samen reist, is kiezen voor de huur van een mini-busje met chauffeur/gids een heel goed idee.
U kunt dan, net als bij een huurauto, in alle vrijheid uw eigen route en tempo bepalen. Ook kunt u altijd stoppen op onverwachte plekjes, waar de chauffeur/gids u regelmatig mee zal kunnen verrassen.

Ook als u reist met kinderen en/of bijvoorbeeld met twee gezinnen, is deze vorm van reizen heel geschikt. U beleeft dan samen maximaal de sfeer van Zuid-Afrika.

Mini-busjes zijn mogelijk tot maximaal 15 personen.
De indicatieve prijs voor de huur van een mini-busje voor maximaal 6 personen is ca. ZAR .... per dag, inclusief (overnachtingen van de) chauffeur/gids, verzekeringe en bezine.

Indien u ons aangeeft wat uw wensen zijn, zullen wij u een concreet prijsvoorstel kunnen doen, mede gebaseerde op uw reisperiode.

Verschillende type accommodaties

Het is leuk, om naast de vele mooie bezienswaardigheden in Zuid Afrika, ook de verschillende type accommodaties met elkaar af te wisselen. Bed & Breakfasts, Guesthouses, Homestays en Farmstays laten u uitgebreid kennismaken met de cultuur en gastvrijheid van de lokale bevolking, terwijl u in een luxe lodge, strandhotel of golfresort alle faciliteiten vind om u heerlijk te laten verwennen.

Zuid Afrika heeft een eigen hotelkwalificatie-systeem, waarbij het kwaliteitsniveau heel hoog is en de kwaliteitsnormen aanzienlijk hoger liggen dan in Nederland. Hierdoor lijken de accommodaties in Zuid Afrika vergeleken met sommige andere landen relatief duur, maar kwalitatief gezien ligt de lat dus erg hoog. Hierdoor kan men ook in scherpgeprijsde accommodaties nog altijd een hoog niveau verwachten, waardoor comfortabel verblijven niet duur te zijn. een gezellige Bed & Breakfast of hotel zijn al boekbaar vanaf circa 25 euro per persoon per nacht.

U kunt kiezen uit verschillende type accommodaties, waarbij wij voor u de volgende indeling hebben gemaakt:

  • "Eenvoudig & Goed" (standaard hotels, ca. 3 sterren)
  • "Authentiek & Sfeervol"
  • "Comfortabel & Luxe" met "cuisine" & faciliteiten

Een aantal van de bovenstaande accommodaties zijn eveneens geselecteerd als "Leuk voor Families", omdat er ruimte is voor de kinderen om te spelen of bv. te zwemmen en omdat er speciale familie-accommodaties zijn (bv. familie-kamers, connecting doors of bungalows).

Uiteraard zijn er nog diverse andere overnachtingsmogelijkheden, die wij hieronder beschrijven.

"Eenvoudig & Goed" overnachten in standaard-hotels (ca. 3 sterren)

U kunt op vrijwel alle plaatsen in Zuid-Afrika in kleinere of grotere hotels verblijven, waarbij sprake is van een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Relatief eenvoudig in vergelijking tot de andere categorieen, maar goed.
Voorbeelden hiervan zijn o.a. stads/plaats-hotels op allerlei locaties.

"Authentiek & Sfeervol" overnachten: B&B, Guesthouses, Home- en Farm-stays

Bed & Breakfasts & Guesthouses
Deze accommodaties bevinden zich vrijwel overal in Zuid Afrika. De gastheren en –vrouwen besteden over het algemeen veel aandacht aan hun gasten. Hierdoor krijgt uw verblijf vaak een heel persoonlijk tintje, wat veel reizigers aanspreekt. Veel reizigers zeggen dat er geen betere manier bestaat om plaatsen en de lokale bewoners te leren kennen dan door hier te verblijven.


Homestays & Farmstays
Hierbij verblijft u meestal in het huis waar ook een gastfamilie woont en krijgt een goede indruk van het leven van gewone mensen in Zuid Afrika.
Homestays bevinden zich doorgaans bij de steden en dorpen, maar soms ook in de townships. De Farmstays bevinden zich doorgaans op het platteland, waarbij u op een boerderij verblijft. Hier kunt u bijzondere ervaringen opdoen door mee te helpen op het bedrijf. Hierdoor kunt u een goede indruk krijgen van het Zuid Afrikaanse boerenleven.

"Comfortabel & Luxe" overnachten in accommodaties met "cuisine" & andere faciliteiten

Er zijn in Zuid-Afrika ook heel veel authentieke & sfeervolle accommodaties (zoals hierboven genoemd), die u veel extra comfort en luxe bieden, vaak in combinatie met een zeer goede "cuisine. De omschrijvingen van deze accommodaties zijn divers, laat u zich daardoor niet verwarren. Zo zijn er luxe B&B accommodaties, luxe guesthouses, (game) lodges, luxe tented camps etc. Deze accommodaties bevinden zich overal in Zuid-Afrika, vaak mooi gelegen met uitzicht op het omringende landschap of midden in een wildpark.

Als u aangeeft dat uw voorkeur uitgaat naar luxe en comfort op uw verblijfsplaats, gecombineerd met een goede keuken, spa/wellness-faciliteiten e.d. kunnen wij u gericht een goed voorstel doen.


Overnachten in een wildpark of Nationaal Park

Net als de hoeveelheid nationale parken en wildreservaten, biedt Zuid-Afrika een veelheid aan lodges door het hele land. Vooral als u tijdens uw rondreis veel wilde dieren wilt zien en wilt genieten van prachtige vergezichten, dan is het aan te raden om uw safari te combineren met een (prive)lodge. U verblijft dan temidden van prachtige landschappen en de wilde dieren, zodat u geen uren meer hoeft te reizen en veel tijd heeft om de omgeving te ontdekken.

Een parkaccommodatie, ook wel Restcamp genoemd, valt net als de parken onder Staatsbeheer en heeft alleen de basisfaciliteiten. Bij Prive-lodges zijn niet alleen vaak veel meer faciliteiten, maar zijn ook maaltijden en safari/game-drives vaak bij de prijs inbegrepen. Er is hier een grote variatie in mogelijkheden, maar ook een enorme variatie in prijs. Het overnachten in een luxe 5-sterren all-inclusive lodge is een absolute once-in-a-lifetime-ervaring, maar u betaalt hiervoor wel behoorlijke prijzen die kunnen oplopen tot vele honderden euro’s per overnachting.

Een andere mogelijkheid en vaak unieke ervaring is om te verblijven in een Tented Camp, waarbij u helemaal temidden van de natuur leeft. Hierbij moet u overigens niet denken aan de Nederlandse variant van kamperen. Het is over het algemeen een ruime (luxe) tent, vergelijkbaar met een hotelkamer, waarin een bed, zitje en badkamer aanwezig zijn. Vaak zijn ze op een verhoging of een platform gebouwd met veel comfort. Zo kunt u de geluiden uit de “bush heel goed horen en komen wilde dieren soms pas op enkele meters van uw tent tot stilstand en kunt u ze dus heel goed bekijken.

Andere overnachtingsmogelijkheden

Kamperen & reizen met een camper
M.n. door Zuid-Afrikanen wordt er veel met een eigen camper of caravan gekampeerd. Ook door bezoekers van Zuid-Afrika kunnen campers en 4-Wheel-drives (4x4) met tenten op het dak gehuurd worden en kan verbleven worden op vele verschillende campings door het land.

Hoewel veel Nederlanders het beeld hebben dat Zuid-Afrika vooral per camper bereisd zou moeten worden, kiest men in de praktijk, ook vanuit prijsperspectief, veel vaker voor de combinatie huurauto & overnachtingen in accommodaties.