Slapen bovenop de Tafelberg

Slapen bovenop de Tafelberg: het kan!

Relaxed naar boven hiken & met je familie of vrienden genieten in een privé-cottage bovenop de Tafelberg, terwijl je bagage en boodschappen naar boven worden gebracht....het kan als onderdeel van een Rondreisopmaat door Zuid-Afrika!

Slapen bovenop 1 van de wereldwonderen en daar het rijk helemaal alleen hebben voor jezelf & het bruisende Kaapstad ver onder je...dat leek me helemaal fantastisch toen ik hier onlangs over hoorde tijdens een presentatie van de Nationale Parken in Zuid-Afrika. Tijdens mijn laatste werk-vakantie heb ik het daarom zelf een nacht uitgeprobeerd samen met mijn gezin en het was inderdaad heel erg bijzonder!

De wandeling (naar) boven

We gingen niet aan de "voorzijde" van de Tafelberg bij de kabelbaan omhoog, maar aan de zijkant bij Constantia Neck, niet zo ver van de botanische tuinen bij Kirstenbosch.
We hadden van tevoren een tijdstip afgesproken om de ranger te ontmoeten en we konden onze bagage & boodschappen aan hem afgeven. Hij zette ons met zijn jeep af bij het beginpunt van de hike en toen begon onze ontspannen wandeling omhoog. We hadden prachtig weer met mooie vergezichten & we kwamen onderweg ook andere dagwandelaars tegen. De tocht ging eigenlijk veel sneller en gemakkelijker dan we verwacht hadden, want ineens waren we er: bij de voormalige rangers-woning, die nu als prive-cottage op aanvraag verhuurd wordt. Wij verbleven er maar met z'n vieren, maar je kunt er in totaal wel met zo'n 14-16 personen slapen, dus ook uniek voor grotere gezelschappen!

Vanaf de cottage kun je prachtige wandelingen "bovenop de Tafel" maken en bij meerdere overnachtingen ook naar het bekende uitzichtpunt lopen (bij de kabelbaan).
Omdat wij hier maar 1 nacht verbleven en het al in de middag was, was dat voor ons helaas te ver weg; wij hebben daarom een wat kortere wandeling gemaakt langs dammetjes & meertjes (daarboven) en hebben genoten van een prachtige zonsondergang!

Verblijf in je eigen prive-cottage

Terug bij "onze" cottage smaakte het wijntje extra lekker!
Daarna hebben we zowel de braai buiten als het haardvuur binnen aangemaakt & hebben we de rest van de avond doorgebracht bij het licht van de olielampen!
En na het eten, wat later op de avond, liepen we steeds even naar buiten om in alle rust naar de lichtjes van Kaapstad te kijken die ver onder ons, bijna vanuit een "andere wereld", oplichtten...echt uniek!

De volgende ochtend was het "tafelkleed" duidelijk over ons heengeschoven, want daar boven zagen we niet veel meer door de mist...we zijn toen onze terugtocht naar beneden gestart en namen niet lang daarna afscheid van de Tafelberg.
Inmiddels zijn we weer terug in Nederland en we kijken terug op een unieke ervaring!

Ontwerp uw eigen Rondreisopmaat & slaap bovenop de Tafelberg

Lijkt het u ook geweldig om bovenop de Tafelberg te slapen als onderdeel van een eigen rondreisopmaat door Zuid-Afrika?

Stuur dan een aanvraag naar marjan@rondreisopmaat.nl of vul het ontwerpformulier in.