WWW.RONDREISOPMAAT.BLOGSPOT.COM

LEES DAG-TOT-DAG REISVERSLAG VAN VOORBEELD-RONDREIS ZUID-AFRIKA

Van 3 t/m 24 juli 2012 gingen onze "Mystery Travelers" Jacqueline Bredenoord & Henk Kip op rondreis door Zuid-Afrika, waar zij een favoriete rondreisroute (gratis) hebben beleefd! Zij gingen als reisreporters op pad en
namen geinteresseerden dagelijks "virtueel" mee op rondreis & schreven dagelijks berichten over alles waar zij mee verrast werden.
En dit was voor hen een echte verrassingsreis, als eerste kennismaking met al het moois dat Zuid-Afrika te bieden heeft tjdens een rondreisopmaat!

Lees hun zeer uitgebreide dagelijkse reisverslag en laat u inspireren voor uw eigen rondreisopmaat door Zuid-Afrika!

  • > Rondreisopmaat.blogspot.com


lees meer

RONDREISOPMAAT.BLOGSPOT.COM

ROUTE & DAG-TOT-DAG-PROGRAMMA

3 juli: Vlucht Amsterdam -> Johannesburg (South African Airways)
4 juli: Aankomst, Meet & Greet, huurauto ophalen -> Tzaneen
5 juli: Tzaneen -> Phalaborwa/Krugerpark
6 juli: Phalaborwa/Krugerpark
7 juli: Phalaborwa -> Timbavati Game Reserve & op gamedrives
8 juli: Timbavati Game Reserve -> Panoramaroute -> Hazyview
9 juli: Hazyview/Krugerpark
10 juli: Hazyview -> Swaziland
11 juli: Swaziland -> Hluhluwe National Park -> St. Lucia
12 juli: St. Lucia
13 juli: St. Lucia -> Drakensbergen
14 juli: Drakensbergen
15 juli: Drakensbergen -> Durban -> Umhlanga
16 juli: vliegen -> Port Elizabeth -> Tuinroute -> Knysna
17 juli: Knysna -> Oudtshoorn
18 juli: Oudtshoorn
19 juli: Swellendam
20 juli: Kaapstad
21 juli: Kaapstad & schiereiland
22 juli: Kaapstad -> Wijnlanden & Stellenbosch
23 juli: laatste dag in Wijnlanden -> terugreis naar Nederland
24 juli: aankomst in Nederland

Dinsdag 3 juli: uitzwaaien op Schiphol

Vanmiddag heb ik (Marjan) onze Mystery Travelers Jacquelien en Henk uitgezwaaid op Schiphol. Toen ik aankwam hadden ze net zelf bij de KLM ingecheckt en hun bagage-drop-off geregeld voor hun vluchten: eerst met KLM naar Munchen en van daaruit met South African Airways naar Johannesburg.

Daarna hebben we nog even ergens koffie gedronken en wat gekletst. Toen nog even een leuke foto & filmpje gemaakt & toen uitgezwaaid bij de douane. Ze waren er helemaal klaar voor, dus ik keerde met een prima gevoel huiswaarts & zij vertrokken opgetogen op reis naar Zuid-Afrika!

GEZOCHT -> GEVONDEN: ONZE MYSTERY TRAVELER & REISREPORTER!

Tot 31 januari 2011 meldden duizenden geinteresseerden zich aan om voor ons als Mystery Traveler GRATIS op rondreis te gaan door Zuid-Afrika, om onze favoriete rondreis-route te gaan uitproberen en als reisreporter dagelijks ervaringen te delen met thuisblijvende Zuid-Afrika liefhebbers.

Wij zijn druk bezig geweest om de meest overtuigende motivaties te selecteren en daaruit 10 aanmeldingen te nomineren voor een laatste ronde, met nog een aantal concrete vragen om de geschiktheid van de kandidaten te testen.

Hoewel we vele verrassende, inspirererende, ontroerende en creatieve inzendingen hebben ontvangen heeft de jury unaniem de winnaar gekozen!

EN DE WINNAAR IS: JACQUELIEN BREDENOORD UIT ZEVENAAR !

Jacquelien stuurde ons de volgende motivatie om voor ons naar Zuid-Afrika te willen gaan:

Wij, mijn man Henk en ik, zijn sinds 2005 jaarlijks naar de Verenigde Staten op vakantie geweest. De eerste rondreis door het westen van dit prachtige land, deed ons verlangen naar meer. In 2007 trokken we van New York naar San Francisco, onderweg genietend van het steeds veranderende landschap. Ook in 2008 gingen we weer, voor een trip rond de Rocky Mountains en New Mexico. In 2009 verkenden we de Deep South en in 2010 deden we onze eerste reis nog eens over. O.a. onze kinderen, die overigens niet meer thuiswonen, lazen de verhalen en bekeken de foto's op de tijdens de reizen bijgehouden weblogs.
Maar lopende de jaren kwam er van hen toch ook een kritische noot. 'Jullie gaan altijd naar hetzelfde land' of 'Weinig avontuurlijk hoor'. Toen wij het afgelopen jaar aankondigden het nu helemaal anders te doen en in 2011 een rondreis door Canada zouden gaan maken, was hoongelach ons deel. Alsof Canada en Amerika zoveel verschilden ...
En, daar hebben ze een punt. Want waarom kwijlen we bij al die mooie reisbrochures over Zuid-Afrika, en kiezen we toch steeds voor de VS? Waarom verzinnen we smoezen als 'het is er winter als wij willen gaan' of 'ze rijden links, dat is eng' of 'de criminaliteit is er zo hoog'? Waarom hebben wij nog steeds niet het lef gehad om naar Zuid-Afrika te gaan? Wij zijn geen mensen voor een groepsreis, maar een individuele rondreis door Zuid-Afrika is er nog steeds niet van gekomen. Smoezen zat.
Zou dit dan de uitgelezen kans voor ons zijn? Het winnen van deze wedstrijd, waarmee we een nieuwe droom kunnen verwezenlijken en vooroordelen overwinnen? Zouden er weer veel mensen meegenieten van onze verhalen en foto's op het weblog? En bovenal, krijgen we zo het respect van onze kinderen terug... "Mama is 51, hartstikke ondernemend, heeft een iPhone, is supermodern, schrijft prachtige verhalen, maar kiest op het gebied van reizen nog altijd voor de geraniums. En dat terwijl er ook papegaaibloemen bestaan..."

Met vriendelijke groet, Jacquelien Bredenoord Zevenaar

  • -------------

Wat deed ons uiteindelijk kiezen voor Jacquelien?

In het kort: de prikkelende motivatie in combinatie en haar aanvullende informatie in de vervolgronde, alsmede haar "bewezen" weblog van een eerdere verre rondreis.
Ook overtuigde zij ons dat zij, zowel tijdens als na afloop van de rondreis, ook anderen zal gaan overtuigen & inspireren om naar Zuid-Afrika te gaan. Wij denken dat Jacquelien en haar man Henk zich als ware Ambassadeurs voor dit prachtige land & Rondreisopmaat.nl zullen kunnen gaan ontpoppen. En dat is wat we zoeken in onze Mystery Travelers & Reisreporters!


Toen wij Jacquelien vertelden over onze keuze was zij natuurlijk hartstikke blij met deze kans en wij hebben elkaar inmiddels persoonlijk ontmoet. De vliegtickets met South African Airways zijn inmiddels geboekt en samen met onze aanvullende informatiebrochures, kaarten etc. is zij momenteel bezig zich volop voor te bereiden op haar mooie rondreis & de belevenissen die zij samen met haar man Henk tegemoet kan zien!

SOUTH AFRICA: IT'S POSSIBLE!

Voor niet-winnaars zijn er nog een aantal zogenaamde Ambassadeurs-tickets met South African Airways naar Zuid-Afrika beschikbaar voor vertrek in 2012.
Bent u flexibel & heeft u Interesse? Neem dan contact met mij op voor meer informatie.

Nogmaals hartelijk dank voor jullie overweldigende interesse.
Het heeft voor velen weer eens duidelijk gemaakt welke aantrekkingskracht Zuid-Afrika voor velen heeft om te (willen) bezoeken!

En volg dus vanaf nu Jacquelien en Henk bij hun voorbereidingen & tijdens hun rondreisopmaat van 3 t/m 24 juli via hun blog, deze website of op www.mijnzuidafrika.nl, want Zuid-Afrika is vast ook een fantastische reisbestemming voor u!


Hartelijke groet,
Marjan van der Herberg