Interesses & Activiteiten

Wandelen & Hiken

Zuid Afrika is een geweldig land voor wandelaars, of je nu een uurtje of meerdere weken wilt lopen. Er zijn maar liefst 1.950 grotere wandelingen en trekkings door het hele land, maar ook talloze kortere tochten in Nationale Parken, bij steden, stadjes en dorpen. Maar ook Wandel-safari’s onder leiding van ervaren gidsen in verschillende wildparken.
Aanraders voor mooie wandeltochten zijn o.a. de Otter Trail in Tsitsikamma National Park en verschillende routes in de Drakensbergen en de Cederberg.

Fietsen & Moutain-biken

Met name in de Kaapprovincies (Oost-Kaap en West-Kaap) kunnen langere meerdaagse fietsroutes worden gemaakt. Routes van een dag of een paar uur vind je op veel meer plaatsen, bijvoorbeeld door Soweto en andere townships, in/naar de Wijnlanden nabij Kaapstad en zelfs door sommige wildparken. Mountain-bikers kunnen o.a. goed terecht in Tsitsikamma National Park en in het noord-oosten in de omgeving van Tzaneen.

Golfen

Met een heerlijk klimaat, eersteklas golfbanen, lage kosten en clubhuizen waar u altijd welkom bent, is Zuid Afrika een ideale bestemming voor golfers. Bovendien liggen de ongeveer 600 golfbanen die het land rijk is regelmatig op prachtige plekken: aan zee, in de bergen of zelfs in wildparken. De meeste clubs bieden internationale bezoekers een tijdelijk lidmaatschap. Wel wordt aangeraden van te voren te reserveren, zeker tijdens de Zuid Afrikaanse vakantieperiodes.

Surfen

Met meer dan 3000 km kustlijn, vrijwel het hele jaar door prachtig weer en geweldige golfen heeft Zuid Afrika de perfecte ingredienten om te surfen.
Voor zowel beginners als gevorderden zijn er talloze surfscholen. Enkele hotspots zijn Port Elizabeth, HoutBay, Victoria Bay en Jeffreys’ Bay.

Actief & Avontuur


Kajakken & Raften:
Een van de bekendse plekken om te raften is de Doring River, vlakbij Clanwilliam, met tot de verbeelding sprekende stroomversnellingen als “The Rollercoaster” en “Happy Hole”.
Kajakken kan o.a. in de Tafelbaai bij Kaapstad, waar u met wat geluk vergezeld wordt door dolfijnen of door een van de twee in de baai aanwezige walvissoorten.

Klimmen & Abseilen:
Dit is mogelijk op verschillende plekken in Zuid Afrika, o.a. in de Cederbergen, rond Oudtshoorn, in Kwazulu Natal en rond Johannesburg.
In Kaapstad zijn er verschillende klimgebieden en uiteraard nodigt de Tafelberg uit voor een uitdagende klim. Ook kan men de Tafelberg spectaculair “abseilen”, met een fenomenaal uitzicht.

Canopy:
Op verschillende plekken in Zuid Afrika kunnen zgn. Canopy tours gemaakt worden, tochten waarbij u zich, dankzij een staalkabelconstructie, tientallen meters boven de grond ter hoogte van de toppen van de bomen kunt verplaatsen. Dit kan o.a. bij Storms River in de Eastern Cape/Oost-Kaap, bij Pietermaritzburg in Kwazulu Natal en in de Magoebaskloof in het Noord-Oosten (Limpopo).

Bungee-jumpen:
Bij de Bloukrans-Bridge, gelegen aan de Tuinroute (bij het Tsitsikamma National Park) is de hoogste commerciele bungeejump ter wereld van 216 meter hoog. Hier kunnen waaghalzen zich verzekeren van een flinke dosis adrenaline.