Cape Argus / Cape Town Cycle Tour / Maart

Fiets & Beleef zelf dit jaarlijkse fietsspektakel bij Kaapstad in Zuid-Afrika!
Reisverslagen & Inspiratie voor Cape Argus / Cape Town Cycle Tour
Route & Route-profiel Cape Argus / Cape Town Cycle Tour
Vragen & Aanmelden voor Cape Argus / Cape Town Cycle Tour

Fiets & Beleef zelf dit jaarlijkse fietsspektakel bij Kaapstad in Zuid-Afrika!
Cape Argus / Cape Town Cycle Tour, het mooiste fietsspektakel ter wereld!

De "Cape Argus" ofwel de Cape Town Cycle Tour is een geweldige belevenis die de echte fietsliefhebber een keer meegemaakt moet hebben! In 2018 wordt de Cape Argus / Cape Town Cycle Tour gefietst op zondag 11 maart.

De eerste editie werd in 1978 georganiseerd en telde 500 deelnemers. Tegenwoordig fietsen jaarlijks bijna 35.000 deelnemers de autovrije route van 110 km vanuit Kaapstad. De route is fantastisch mooi. Van de start op de Hertzog Boulevard in Kaapstad gaat de route naar Muizenberg aan de Indische Oceaan, via Kalk Baai en Simon’s Town naar de Atlantische Oceaan en via Scarborough, Chapman’s Peak en Hout Baai terug naar Kaapstad waar er bij Green Point gefinisht wordt.

Al veel Nederlandse fietsers gingen u voor. Volkskrant-journalist Rob Gollin fietste in 2012 via Rondreisopmaat.nl de Cape Argus en maakte er een uitgebreid fietsverslag van. Ook OOG voor Zuid-Afrika publiceerde over deze bijzondere tocht. Bovendien schreef een van onze deelnemers in 2013 een blog en monteerde een ander een prachtig zelfgemaakt beeldverslag. Tijdens de recente Cape Argus-tours fietsten steeds groepen van 10 - 20 personen deze bijzondere "Ronde van de Tafelberg". Laat u inspireren door de verschillende verhalen en laat u verleiden om de Cape Argus / Cape Town Cycle Tour volgend jaar zelf te gaan ervaren!

Via een speciaal reisprogramma dat wij samen met fietsspecialist Frans Staal ontwikkelden is het mogelijk om entreekaarten voor dit grootste fietsspektakel te bemachtigen. Met dit reisprogramma kunt u zich in de schitterende omgeving van Kaapstad en de Westkaap voorbereiden op de grote dag.


Reisverslagen & Inspiratie voor Cape Argus / Cape Town Cycle Tour
Ieder jaar in maart vertrekt jaarlijks een wisselende groep Nederlandse fietsers vanaf Schiphol naar Kaapstad voor een bijzondere ervaring. Hoewel velen individueel aanmelden (alleen of een paar fietsers) wordt het al snel een gezellig samenzijn met "fietsers onder mekaar". Onder professionele begeleiding wordt de dagen voor de Cape Argus aan de Westkaap gefietst en getraind om uiteindelijk samen de grote dag van de Cape Argus te beleven (zie foto).

Een van de deelnemers, Nic van der Riet, schreef een boeiend reisverslag / blog over zijn Cape Argus-reis:
reisblog Cape Argus

Een andere deelnemer, Herman Mencke, die de Cape Argus samen met zijn vrouw fietste, maakte een prachtig 7,5-minuten durende beeldverslag/film:
Filmverslag Cape Argus


Het (digitale) Magazine OOG op Zuid-Afrika publiceerde ook een inspirerend artikel over de Cape Argus Cycle Tour:
OOG-artikel Cape Argus


Volkskrant-journalist Rob Gollin fietste de Cape Argus en maakte samen met fotografe An-Sofie Kesteleyn een bijzondere fietsspecial over deze "Ronde van de Tafelberg" in de zaterdag-editie / fiets-special van de Volkskrant. De pagina's van dit artikel kunt u hier bekijken & lezen:


Cape Argus pag 1Cape Argus pag 2Cape Argus pag 3

Route & Route-profiel Cape Argus / Cape Town Cycle Tour

Bekijk hier de route van de Cape Argus en het routeprofiel of ga naar de officiële website van dit bijzondere evenement:
Routekaart Cape Argus en
Routeprofiel Cape Argus

Ondanks dat de route niet boven de 300 meter komt is het een route met vele en soms pittige klimmetjes. Een deelnemer bekeek het positief en riep enthousiast uit "vanaf de top van Suikerbossie, richting Camps Bay, kun je heerlijk naar beneden suizen. Een geweldige ervaring om mee te maken!"


Vragen & Aanmelden voor Cape Argus / Cape Town Cycle Tour

Als u vragen heeft of zich wilt aanmelden voor deze reis, dan kunt u dat laten weten via het Contactformulier. Wij brengen u dan graag in contact met onze fietsreisspecialist die deze reis ook persoonlijk begeleidt. Of bel ons via 020 - 8224510.