Cape Argus / Cape Town Cycle Tour / Maart

Fiets & Beleef zelf dit fietsspektakel bij Kaapstad in Zuid-Afrika!
Reisverslagen & Inspiratie voor Cape Argus / Cape Town Cycle Tour
Een speciaal fietsarrangement inclusief voorbereiding
Fietsrondreis Kaapstad, Wijnlanden, False Bay & Cape Argus, 11 dagen (individueel/met begeleiding)
Route & Route-profiel Cape Argus / Cape Town Cycle Tour
Vragen & Aanmelden voor Cape Argus / Cape Town Cycle Tour

Fiets & Beleef zelf dit fietsspektakel bij Kaapstad in Zuid-Afrika!
Cape Argus / Cape Town Cycle Tour, het mooiste fietsspektakel ter wereld!

De "Cape Argus" ofwel de Cape Town Cycle Tour is een geweldige belevenis die de echte fietsliefhebber een keer meegemaakt moet hebben! In 2017 wordt de Cape Argus / Cape Town Cycle Tour gefietst op zondag 12 maart.

De eerste editie werd in 1978 georganiseerd en telde 500 deelnemers. Tegenwoordig fietsen jaarlijks bijna 35.000 deelnemers de autovrije route van 110 km vanuit Kaapstad. De route is fantastisch mooi. Van de start op de Hertzog Boulevard in Kaapstad gaat de route naar Muizenberg aan de Indische Oceaan, via Kalk Baai en Simon’s Town naar de Atlantische Oceaan en via Scarborough, Chapman’s Peak en Hout Baai terug naar Kaapstad waar er bij Green Point gefinisht wordt.

Al veel Nederlandse fietsers gingen u voor. Volkskrant-journalist Rob Gollin fietste in 2012 via Rondreisopmaat.nl de Cape Argus en maakte er een uitgebreid fietsverslag van. Ook OOG voor Zuid-Afrika publiceerde over deze bijzondere tocht. Bovendien schreef een van onze deelnemers in 2013 een blog en monteerde een ander een prachtig zelfgemaakt beeldverslag. Tijdens de recente Cape Argus-tours fietsten steeds groepen van 10 - 20 personen deze bijzondere "Ronde van de Tafelberg". Laat u inspireren door de verschillende verhalen en laat u verleiden om de Cape Argus / Cape Town Cycle Tour volgend jaar zelf te gaan ervaren!

Via het speciale reisprogramma dat wij met fietsspecialist Frans Staal aanbieden, is het mogelijk om entreekaarten voor dit grootste fietsspektakel voor u bemachtigen! Met dit reisprogramma kunt u zich in de schitterende omgeving van Kaapstad en de Westkaap voorbereiden op de grote dag.


Reisverslagen & Inspiratie voor Cape Argus / Cape Town Cycle Tour
In maart vertrekt jaarlijks een wisselende groep Nederlandse fietsers vanaf Schiphol naar Kaapstad voor een bijzondere ervaring. Hoewel velen individueel aanmelden (alleen of een paar fietsers) wordt het al snel een gezellig samenzijn met "fietsers onder mekaar". Onder professionele begeleiding wordt de dagen voor de Cape Argus aan de Westkaap gefietst en getraind om uiteindelijk samen de grote dag van de Cape Argus te beleven (zie foto).

Een van onze deelnemers, Nic van der Riet, schreef een boeiend reisverslag / blog over zijn Cape Argus-reis:
reisblog Cape Argus

Een andere deelnemer, Herman Mencke, die de Cape Argus samen met zijn vrouw fietste, maakte een prachtig 7,5-minuten durende beeldverslag/film:
Filmverslag Cape Argus


Het (digitale) Magazine OOG op Zuid-Afrika publiceerde ook een inspirerend artikel over de Cape Argus Cycle Tour:
OOG-artikel Cape Argus


Volkskrant-journalist Rob Gollin fietste de Cape Argus en maakte samen met fotografe An-Sofie Kesteleyn een bijzondere fietsspecial over deze "Ronde van de Tafelberg" in de zaterdag-editie / fiets-special van de Volkskrant. De pagina's van dit artikel kunt u hier bekijken & lezen:


Cape Argus pag 1Cape Argus pag 2Cape Argus pag 3

Een speciaal fietsarrangement inclusief voorbereiding

Wij hebben een fietsarrangement samengesteld waarbij u zich in een inspirerende omgeving en met andere enthousiaste fietsers kunt voorbereiden op de grote dag van de Cape Argus / Cape Town Cycle Tour met de professionele begeleiding van Frans Staal ter plaatse.

Lees meer hieronder :

Fietsrondreis Kaapstad, Wijnlanden, False Bay & Cape Argus, 11 dagen (individueel/met begeleiding)INDIVIDUELE FIETSRONDREIS MET PROFESSIONELE BEGELEIDING

Reisperiode: zaterdag 4 t/m dinsdag 14 maart 2017

Dag 1:
Vertrek vanuit Amsterdam met Emirates naar Dubai.
Na een overstap vliegen we door naar Kaapstad.
Een rechtstreekse vlucht met KLM is (tegen meerkosten) eventueel ook mogelijk, deze vertrek op zondag 5 maart.

Dag 2:
Aankomst op Cape Town International Airport.
Aansluitend transfer naar het hotel in Stellenbosch. ’s Middags is er gelegenheid om het nabij gelegen kleine en gezellige centrum van de stad te verkennen. Overnachting in Stellenbosch.

Dag 3:
Vandaag nemen we fietsend een kijkje in de mooie wijnomgeving. We gaan richting het noorden en brengen o.a. een bezoek aan Paarl. Bij een van de fraaie wijngaarden gaan we de lunch gebruiken(niet inbegrepen). Lengte 60 à 70 km.
Overnachting in Stellenbosch.

Dag 4:
Vandaag fietsen we naar Franschhoek, het pareltje van de Kaap met geweldige culinaire adressen. Vanuit Franschhoek is het mogelijk de klim van 7 km naar de Franschhoek Pass (729m) te maken. Lengte ca. 60 of 75 km.
Overnachting in Stellenbosch.

Dag 5:
We vertrekken vanuit Stellenbosch. We fietsen in zuidelijke richting naar Somerset-West, waarna we via Gordon’s Bay de ‘Whale Route’ bereiken. Het is een van de mooiste kustwegen van het Afrikaanse continent. De lengte van deze lange fietsroute bedraagt ca. 65 km. Overnachting in Pringle Bay.

Dag 6:
Eigen programma. Natuurlijk kan er gefietst worden, zoals langs de kustroute vanuit Pringle Bay naar het oosten, waar de Atlantische en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Er zijn ook diverse mogelijkheden voor andere activiteiten, zoals een bezoek aan de pinguinkolonie van het nabijgelegen Betty's Bay.
Overnachting in Pringle Bay.

Dag 7:
Vandaag fietsen we naar Kaapstad. Eerst volgen we de Whale Route terug naar Gordon’s Bay. Via Strand volgen we zoveel mogelijk de kustlijn voordat we het laatste deel van de etappe in noordwestelijke richting naar het centrum van Kaapstad fietsen. Voor aankomst in het hotel halen we alvast bij het Green Point Stadium de startbewijzen en de goody-bag voor de Cape Argus op. Er is ook een zeer uitgebreide fietsbeurs.
Overnachting in Kaapstad.


Dag 8:
Gelegenheid om een keuze te maken uit het uitgebreide excursieaanbod in en vanuit Kaapstad.
De excursies zijn individueel te boeken.
• Stadsrondrit
• Tafelberg
• Robben Eiland (reservering ruim voor vertrek; dit kunnen wij voor u verzorgen)
• Kaap de Goede Hoop (eventueel ook mogelijk per fiets, lengte ca. 120 km)
Overnachting in Kaapstad.

Dag 9:
Cape Argus / Cape Town Cycle Tour 2017! Vandaag is de grote dag! Met ca. 35.000 deelnemers is de Cape Argus / Cape Town Cycle Tour het grootste fietsevenement ter wereld. Kaapstad is vandaag een waar Mekka voor fietsers. De geheel autovrije route beslaat 110 km.
Overnachting in Kaapstad.

Dag 10:
Vandaag is de laatste dag in Kaapstad. Gelegenheid om nog iets meer van de stad te ervaren of een van de vele excursies te maken (zie ook dag 7). Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Waterfront, het fraaie winkel- en uitgaansgebied van de stad. Koop in ieder geval de Cape Argus-editie van vandaag, een mooie herinnering. Het vertrek van de terugvlucht is in de avond (nachtvlucht naar Dubai).

Dag 11:
De overstap is ’s ochtends vroeg in Dubai. Aan het begin van de middag is de aankomst op Schiphol.

Reissom Cape Argus fietsrondreis : € 2.095,- )* per persoon
Toeslag 1-persoonskamer : € 450,- per persoon

Bij de reis is inbegrepen:
• retourvlucht Amsterdam–Kaapstad met Emirates in de Economy klasse )¹
• luchthavenbelasting
• handbagage
• 2 stuks bagage waaronder 1 x fiets in een fietsdoos, totaal max. 30 kg
• fietsdoos t.b.v. het vervoer van de eigen fiets
• transfers van luchthaven–hotel v.v.
• 8 overnachtingen in goede middenklasse hotels op basis van logies & ontbijt, gebaseerd op een
verblijf in een 2-persoonskamer
• veilige stalling van de fiets in de accommodaties
• bagagevervoer tussen de verschillende hotels
• inschrijfgeld & chip t.b.v. tijdsmeting Cape Argus 2015
• professionele reisbegeleiding ter plaatse
• routebeschrijvingen, ook in GPS
• reisinformatie

Niet inbegrepen bij de reis:
• consumpties
• lunches & diners
• excursies
• entrees
• persoonlijke verlengingsmogelijkheden / eerder of later terugreizen is mogelijk
• persoonlijke uitgaven
• onvoorziene, na publicatie opgelegde brandstof- en/of veiligheidstoeslagen
• reis- en annuleringsverzekering
• administratiekosten € 25 per boeking
• verlengingsmogelijkheid met 1 dag voor een bijzondere safari-ervaring bij Aquila Game Reserve. U vertrekt dan 1 dag later op dinsdag 14 maart met aankomst in Nederland op woensdag 15 maart 2017.


)¹ vluchtschema kan wijzigen

)* Een rechtstreekse vlucht met KLM is mogelijk o.b.v. actuele tarief (op aanvraag) + max. 23 kg bagage en kosten voor eigen fiets (ca. €180). Het wordt dan een 10-daagse reis met vertrek op zondag 28 februari en dinsdag 8 maart retour.


Route & Route-profiel Cape Argus / Cape Town Cycle Tour

Bekijk hier de route van de Cape Argus en het routeprofiel of ga naar de officiële website van dit bijzondere evenement:
Routekaart Cape Argus en
Routeprofiel Cape Argus

Ondanks dat de route niet boven de 300 meter komt is het een route met vele en soms pittige klimmetjes. Een deelnemer bekeek het positief en riep enthousiast uit "vanaf de top van Suikerbossie, richting Camps Bay, kun je heerlijk naar beneden suizen. Een geweldige ervaring om mee te maken!"


Vragen & Aanmelden voor Cape Argus / Cape Town Cycle Tour

Als u vragen heeft of zich wilt aanmelden voor deze reis, dan kunt u dat laten weten via het Contactformulier of persoonlijk contact opnemen via marjan@rondreisopmaat.nl.
Of telefonisch via 020 - 8224510.